onsdag 25 februari 2015

Vardagsglimtar


- Tacksamhet över all färsk frukt och saknaden av grovt bröd och svensk fil!

- Flera kvällar nu har en av mina patienter bett mig att be aftonbön med henne. Först ber jag en enkel 
bön på stapplande engelska och sen ber hon en bön på Malagassy. Så enkelt och så fint.

- Familjekänslan som uppstår ibland då människor samlas i "vardagsrummet", kommer och går, sitter och dricker lite te och pratar blandas med saknaden av nära och kära där hemma.

- Glädjen över att stå och se ut över ett tropiskt hällregn med blixtar som lyser upp hela stranden... och kanske springa ut på däcket och dansa en stund i regnet :)


Och till alla läsande sjuksköterskor;

- Här tar man verkligen till vara på resurserna. Alla medicinkoppar som man ger tabletter i desinfekteras och används x flera.

- Patientsekretessen är sisådär då tio patienter delar rum och ronderna och typ allt annat som sägs hörs av alla. Alla patienter hjälps åt på ett annat sätt än hemma och är delaktiga i varandras vård vilket kan vara en stor tillgång.


- En gång om dagen går alla som kan upp och ut på däck 7 for att få frisk luft, solljus, spela spel och leka om man vill det. Tänk om vi skulle göra det till en rutin för alla som orkar, att gå ut på balkongen tillsammans – patienter och personal for att bara umgås en stund?!




Vårt egna lilla krypin!






2 kommentarer:

  1. Vilken mysig hytt! Ser ju rymligt ut. Och fin klänning som hänger där :-)

    SvaraRadera
  2. Så underbart att få så mycket tid med patienterna att man hinner spela lite kort:) och tillfällen att be tillsammans! Fil och grovt bröd är det som jag också har längta efter när jag varit ute. Låter som att ni har det riktigt bra :) kram kram

    SvaraRadera