söndag 11 januari 2015

Förberedelser

Inför en resa som denna är det en del förberedelser som ska hinnas med. Städa ur lägenheten, pausa coop-kort och prenumerationer, inhandla diversiteter och så vidare…

Men vi insåg att vi även ville förbereda oss på ett annat, minst lika viktigt sätt som det ovannämnda. Så vi åkte till Bjärka Säby och till slottet. För en liten egen retreat med tid att reflektera över förväntningar och förhoppningar och försöka förbereda oss för resan som komma skall.

Vi skrev. Pratade. Satt framför brasan. Gick promenader. Drack te. Tittade i lonely planet. Bad tideböner. Och vi blev lite mer förberedda än vi var innan. Typiskt bra grej.

Den längtan/utmaning/känsla jag tar med mig från dessa dagar är att försöka göra tiden på Mercy Ships till en tid av tjänande – för patienterna, kollegorna och organisationen. Och att inte sätta mig själv främst för ett tag.  En liten lagom utmaning ;).


// Klara

 

1 kommentar:

  1. Vilket bra sätt att förbereda sig på ! Tänk att ni har så nära till Bjärka Säby. Ska bli spännande att följa er de kommande veckorna. / Anna

    SvaraRadera